Načítám...

Decanter

Centrála

09.05.2017

...aneb jak zlepšit kulturu pití sudového vína?

Těžká vína se obvykle přelévají z láhve do karafy, aby mohla plně rozvinout své aroma. Při tomto postupu, takzvané dekantaci, se víno vlévá do dekantační nádoby a obohacuje se přitom o kyslík. Baňatý tvar nádoby vínu poskytuje pro příjem kyslíku dostatečně velkou plochu. Úzké hrdlo láhve umožňuje cirkulaci vzduchu v takovém množství, aniž by víno ztratilo svůj specifický buket. Moderní decantery mají estetický efekt při stolování. V dnešní době rozlévaného vína, je nejvhodnější servírovací nástroj právě decanter. Takže pro konzumaci rozlévaného vína doporučujeme nákup právě decanteru už jen z estetického hlediska. 

Bílá sudová vína
Růžová sudová vína
Červená sudová vína