Načítám...

ON-LINE DEGUSTACE

12.12.2021

Facebook, Instagram, Youtube

Připojte se k nám a navštivte naše on-line degustace! Vybrat si můžete ze tří zdrojů.


Facebook  -  Instagram  -  YouTube


Aktuální témata:


Vinospol

Vinospol patří mezi přední dovozce a distributory nebalených vín do České republiky. Sídlí v Mutěnicích a po ČR provozuje 6 distribučních skladů, z nichž jeden je v Hodoníně, odkud má víno i Naše Vinotéka. Prioritou Vinospolu je dodávat svým zákazníkům kvalitní vína a zajiš’tovat veškerý servis spojený se stáčením a 

prodejem vína.  Momentálně Vinospol dováží vína ze Slovenska, z Maďarska, Itálie, Španělska, Rakouska a Argentiny. Chtěla bych vyzdvihnout argentinská vína, která jsou velmi kvalitní, plná, vyzrálá s 13% alkoholu. Víno se dováží v surovém stavu a ve vinařství se poté upravuje na zbytkový cukr, také se vína nekupážují. 

Před stáčením vína do bag in boxů, víno projde několika druhy šetrných filtrů, víno se tedy stáčí ve 100% kvalitě. Vinospol si také zakládá na pravidelných rozborech vína a tak máte jistotu, že vína jsou opravdu vynikající kvality. Možná bychom ještě mohly zmínit, že právě od Vinospolu máme na čepu 28 sudových vín.

Vinospol Mutěnice nakoupila a investovala do opravdu výborných technologií. Vína stáčí do BIB, 20L obaly – opatřeny 3 vrstvým sáčkem, nepropustné. Stabilita vína i po otevření až 3měsíce..


Degustace vín z Vinařství hrabal

Rulandské šedé  2019 polosuché zemské víno z řady Carpe diem

Ruladnské šedé je ve světě známé také jako pinot gris nebo pinot grigio. Název pochází z francouzského PIN, protože šiška piniové borovice připomíná tvar hroznu pinotu. Rulandské šedé je také zajímavé tím, že jde o bílé víno, ale hrozny jsou téměř modré. Z rulandského šedého bývají vína plná, hebká, s nižším obsahem 

kyselinek, ve vůni s náznakem medovosti.

Sauvignon 2019 pozdní sběr z řady Touha

Pozdní sběr jsou to vína, která dosáhli přírodní cukernatosti minimálně 21stup. NM. Výroba musí probíhat ve vinařské oblasti, kde byli hrozny sklizeny. Zpravidla se jedná o plná a kvalitní suchá a polosuchá vína. Na této láhvi ze řady Touha můžete vidět i napsaný text a to : Co se touhy týká, jsme jedné krve jedné vinice. 

Jestli ale nevíš co je touha, nemám ti co dát. Sauvignon je jedno z nejvýraznějších a nejlépe identifikovatelných vín dle aroma a chuti. Je to také jedna z nejvitálnějších odrůd révy vinné, kterou lze pěstovat na širokém spektru půd, v odlišných klimatických podmínkách a různých vinařských oblastech po celém světě.

|n naše území se Sauvignon dostal pravděpodobně v 16. století s Habány.

Vína této odrůdy jsou velmi vhodná ke kozím sýrům nebo rybím omáčkám.

Tramín červený polosuchý  v pozdním sběru z řady Touha

Název tramín červený se používá proto, že hrozny této odrůdy mají šedočervenou barvu. Tramín červený je jedna z nejstarších odrůd, jeho původ není přesně znám, pravděpodobně Itálie, vesnička Tramin Víno oplývá bohatou intenzivní vůní a chutí jemného zeleného čaje s ovocnou příchutí. Můžete cítit přezrálé citrusy či 

žlutý meloun, rozinkovou kořenitost. Víno se hodí k uzené rybě a dezertům.

Chardonnay 2019 pozdní sběr ,polosuché víno také z řady Touha

Chardonnay pochází z Francie z vinařského regionu Burgundsko. Název je odvozen od názvu obce Chardonnay. Dává ještě spolu s odrůdami sauvignon a ryzlink rýnský jedna z nejkvalitnějších vín světa. Chardonnay je vhodné k barriqování i k dlouhému ležení na lahvi.

Zweigeltrebe ročník 2017 suché, je to opět pozdní sběr s řady Touha

Je topůvodní rakouská odrůda z roku 1922, kterou vyšlechtil Fritz Zweigelt, křížením Svatovav. A Frankovky Projev červeného ovoce, jako je červený rybíz a vyzrále višně, dochuť je doprovázena nasládlými taniny. Taniny neboli třísloviny jsou látky, které se buď přirozeně vyskytují ve víně, pochází se slupek, stopek nebo 

zrníček hroznů nebo jsou do vína dodány zráním v dubových sudech.

N.E.R. barrique 2016 z řady Grand vin. Jedná se o známkové víno.

Jakostní známkové víno musí být vyrobeno z tuzemských hroznů, jejichž cukernatost při sběru musí být minimálně 15  ° NM. Víno se může vyrábět mísením vinných hroznů, rmutu, či hotových vín, dle tradiční receptury. Vína jsou mísena tak, aby měla každým rokem stejné parametry. Víno zrálo 12 měsíců ve francouzkých 

dubových sudech, typu barrique, dále nejméně 36 měsíců zrání v lahvi. Robustní víno, bohatá chuť vyzrálého černého ovoce, spolu s pepřem, kakaovými boby a kouřem. K vínu se ideálně hodí červená masa, zvěřina


Degustace vín z Vinařství Vican

Muškát žlutý 

patří mezi širokou paletu muškátových odrůd a je považován za nejstarší z nich. Víno z muškát žlutého má velmi výrazné muškátové aroma a svěží kyselinky.

Pálavu z Edice Karel Roden

Pálava je kříženec tramínu červeného a mullera. Plocha vinic s touto oblíbenou odrůdou stále narůstá. Během posledních 4 let se její plocha zdvojnásobila. Pálava z vinařství Vican má slámově žlutou barvu a vůni po tropickém ovoci a přezrálých hroznech. Mohutná chuť je spojena s příjemným zbytkový cukrem a lahodnou 

kyselinou. Je doplněna o tóny meruněk.

Frankovka 

Frankovka pochází pravděpodobně z Rakouska. V minulém století byla nejrozšířenější modrou odrůdou na Moravě, nyní ji nahradil svatovavřinec. Tato Frankovka má temně červenou až rubínovou barvu. Vůně je kořenitá a ovocná, podbarvená dřevitými tóny. Chuť je plná, s dlouhou perzistencí a dominují v ní prvky černého rybízu, angreštu a malin.

Pinot Noir 

alias rulandské modré pochází z Francie a Patří k nejstarším odrůdám na světě. Nejstarší záznamy o ní pochází ze 4. Století z Burgundska. Náš Pinot Noir má sytě rubínovou barvu s fialovými odlesky. Vůně je velmi bohatá, s tóny dřeva, třešňové marmelády a hřebíčku. V chuti můžeme poznat sušené ovoce a čokoládu. V 

dochuti je hladká tříslovinka.


Degustace vín z Šlechtitelská stanice vinařská z Velkých Pavlovice

André sekt – Demi sec

Je to jakostní šumivé víno polosuché, sekt z kupáže kvalitnách vín Vyrobeno metodou charmat z nejkvalitnějších odrůd vín, které mu dodávají a zaručují čistou a svěží chuť s nezaměnitelným charakterem a jemným dlouhotrvajícím perlením. Charmatova metoda je jedna z nejrozšířenějších metod a produkuje velmi jemná a 

lehká šumivá vína. Tato metoda je založena na principu druhotného kvašení vína v nerezových tancích. Výroba je rychlejší a trvá pouze několik týdnů. Tento sekt má sametovou chuť a harmonickou kyselinku 

Veltlínské zelené z řady CH.C.André

Je to ročník 2019, suché víno v pozdním sběru.  U tohoto vína bychom mohly zmínit, že má 12% alkoholu a zbytkový cukr je 2,3g/l. Kyselinky ve víně jsou 6,7g. A teď si pojďme ochutnat tohle lahodné víno. Veltlínské zelené má barvu lipového květu s jemným olivovým odleskem. Vůně je minerální s jemnými ovocnými tóny. 

Ve svěží chuti můžeme cítit jemnou kyselinku a příjemnou kořenitost s lehkými tóny zralého rybízu a angreštu. Kolekce vín Ch.C.André – kvalita hroznů je umocněna využitím tradičním způsobům výroby vína, dokonalé vyzrání hroznů a ruční sběr je samozřejmostí 

 Aurelius CH.C.André

vzniká křížením odrůd Neuburské a Ryzlink rýnský Víno je zlaté barvy, můžeme v něm cítit meruňkový kompot a lipový květ. Chuť Aureliusu je velmi osvěžující. Můžeme tam najít chuť broskví, meruněk a výrazný zelený čaj.  Nebo taky přezrálý angrešt s černým rybízem. Obsah cukru v tomto víně už je o něco vyšší a to 

16,7g/l

Tramín červený z řady Floriánek

Tato řada se nachází na vrchu nedaleko velkých Bílovic, jehož svah je nejteplejším místem na Moravě. Tato jakostní vína jsou výjimečná svým odrůdovým charakterem. Víno se světlezelenou barvou má vůni rozkvetlých bílých růží. V chuti se odráží tropické ovoce, meruňky, kořenitost s dovětkem medu, který osvěžuje 

minerální kyselinka. Ještě můžeme zmínit, že toto víno má 29.3 g/l zbytkového cukru.

Modrý Portugal ročník 2020

Jedná se o suché jakostní víno z řady Floriánek. Vína z této řady jsou i cenově dostupnější. Jedná se o levnější kategorii vín. Víno je intenzivní červené barvy s vůní přezrálých višní. Chuť Modrého Portugalu je plná, jemně taninová, zakulacená zráním vína v dubovém sudu. Modrý portugal výborně napárujete ve spojení se 

zvěřinou. Neuděláte chybu ani když ho podáte k drůbežímu masu nebo sýrům.  Opět pro zajímavost obsah zbytkového cukru u tohoto vína je 0,2g/l. 

Zweigltrebe  CH.C.André  v pozdním sběru ročník 2019. Toto víno je polosuché a obsah zbytkového cukru ve víně je 12g/l. Víno je temně rubínové barvy s fialovými okraji. Ve vůni můžete cítit lesní ostružiny, maliny a jahody. V chuti jsou snoubeny tóny lesního ovoce s nádechem sladší ostružiny. Díky jemné tříslovině víno 

můžete podávat k pokrmům ze zvěřiny.

Cuvée Liquer

Je to likérové červené víno Likérové víno se  výborně hodí jako digestiv, který Vám po jídle utiší žaludek. Doplňuje Vám sníženou hladinu trávicích enzymů. Toto cuvée je velmi netradiční, osobitý, dezertní, fortifikované a intenzivní ovocné víno.  Během fermentace bylo víno při 5% obj. Alkoholu dolihováno na 16%. Díky tomu 

ve vínu zůstal vysoký přírodní cukr. Červené likérové víno, které ochutnáváme je Cuvée z odrůdy Rulandské modré a André. Má velmi tmavou barvu černých višní s mahagonovým odleskem ve skleničce, Ve vůni se spojuje sladká sušená švestka s griotkovou višní. V chuti můžeme najít višeň v čokoládě, sušené švestky, 

hřebíček, skořici nebo borůvkový likér. Je to likér, který Vás uchvátí svoji  vyjimečností a elegancí.




Čepovaná vína
Perlivé nápoje
Akce na čepu